نحوه نگه داری و مراقبت از دستگاه تصفیه هوا کدامند؟ اگر از دستگاه‌های تصفیه هوا در منازل خود استفاده می‌کنید، قطعاً یکی از نکات مهم در استفاده درست از آنها، نحوه نگهداری و مراقبت می‌باشد، یعنی شما باید بتوانید به طرز درستی از آن استفاده کرده و پس از هر بار استفاده دستگاه را به طرز صحیح نگهداری کنید تا به این ترتیب عمر آن افزایش یافته و بتوانید در طولانی مدت آن را مورد استفاده قرار دهید. حتی باید در خصوص نگهداری قسمت‌هایی مانند فیلتر و فن آن توجه لازم را داشته باشید. پس در این مقاله نحوه نگهداری و مراقبت از دستگاه تصفیه هوا را بررسی می‌ کنیم.

نحوه مراقبت از دستگاه تصفیه هوا

نکات زیر می‌ تواند به شما کمک کند تا پس از خرید دستگاه تصفیه هوا و هر بار استفاده از آن به خوبی مراقبت و نگهداری کرده و به این ترتیب تا زمان‌های طولانی از آن استفاده کنیم:

  • جهت افزایش عمر مفید فیلترها باید فضای آن را با دقت بالای انتخاب کنید. چون محیطی مانند آشپزخانه به علت وجود پنجره‌ها و ذرات چربی محل خوبی برای نگهداری آن نیست.
  • جهت گردش یافتن بهتر هوا دستگاه را با ارتفاع ۱۰ متر فاصله برابر با ۳۰ سانتی‌متر از محیط اطراف خود قرار دهید.
  • جهت پیشگیری از هر گونه آسیب به قسمت فن دستگاه از حالت اتوماتیک یا دور تند فن برای طولانی مدت استفاده نکنید.
  • جهت افزایش یافتن عمر مفید دستگاه از فن با دور متوسط استفاده کنید.
  • دستگاه تصفیه هوای خانگی نمی‌تواند گازهایی مانند مونوکسید کربن را تصفیه کند.
  • پس از استفاده کردن از برخی حشره کش‌ها بهتر است ابتدا هوای اتاق را تهویه کرده و سپس دستگاه را روشن نمایید.
  • هیچ گونه مانع یا شیء فلزی را در قسمت ورودی هوا یا دهانه دستگاه قرار ندهید.
  • لمس کردن قطعات داخلی دستگاه ممکن است موجب آسیب دیدن، خرابی آن و حتی برق گرفتگی شما شود.

نکات دیگر نگه داری دستگاه تصفیه هوا

از قسمت‌های مهمی که در دستگاه تصفیه هوا وجود دارد و شما در هنگام خرید دستگاه تصفیه هوا باید با دقت داشته باشید، قسمت فیلتر آن است. فیلتر با تناسب محیط مورد استفاده از دستگاه و همچنین میزان آلاینده‌های محیطی انتخاب می‌شود، اما خرید آن پایان کار نیست و شما باید بتوانید همواره از این فیلترها به طرز صحیحی مراقبت کنید تا به طور مجدد قابل استفاده باشند. نکات مهم نگهداری کردن از قسمت فیلتر دستگاه‌ های تصفیه هوا عبارتند از:

  • از شست و شوی این فیلترها به ویژه نوع فیلتر کربن و فیلتر هپا خودداری کنید.
  • فیلترهای هپا، پیش فیلتر و فیلتر کربن را باید بتوانید در هر دو هفته یک بار با دقت بالایی تمیز کنید.
  • می‌توانید از جاروبرقی جهت تمیز کردن پیش فیلترها استفاده کنید.
  • اگر رنگ فیلتر هپا به صورت خاکستری تغییر پیدا کرده است، می‌توانید با یک فشار ملایم جاروبرقی آن را به صورت ماهانه تمیز کنید. البته دقت کنید که قسمت تیره فیلتر را تمیز کنید نه قسمت روشن آن.
  • توجه کنید تعویض کردن فیلترها بستگی به محیط و شرایط استفاده از آن دارد و به طور معمول عمر فیلترها در دستگاه‌های تصفیه هوا حدود ۶ ماه می‌باشد که پس از این مدت باید آنها را تعویض کنید. برای این کار نیز باید ابتدا قسمت پیش فیلتر و سپس دیگر فیلترها را تمیز کرده و در نهایت نیز دکمه‌های ترکیبی را فشار دهید که به ریست کردن فیلتر مربوط هستند. پس از این کار اگر متوجه شدید که همچنان چراغ روشن می‌شود به این معناست که زمان تعویض فیلتر می‌باشد.
  • در صورت خرابی فیلترها برای تعویض آن نیز مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
  • پیش از آنکه شروع به تعویض کنید، محل استقرار فیلتر را با یک دستمال مرطوب تمیز کنید.
  • روکش پلاستیکی را از فیلترها جدا کنید.
  • ترتیب و نحوه قرارگیری فیلترها به موقع چینش آنها بسیار مهم است. برای انجام دادن درست این مرحله پس از جدا کردن روکش پلاستیکی حتماً از نحوه چیدمان آنها عکس بگیرید.
  • بعد از تعویض کردن فیلترها دستگاه را ریست کنید.
  • متناسب با محیط پیرامون دستگاه مدت زمان استفاده کردن از آن قطعاً طول عمر مفید فیلتر متغیر خواهد بود، اما کمترین زمان استفاده حداقل یک سال است که پس از آن فیلتر باید حتماً تعویض شود.

نحوه مراقبت از دستگاه تصفیه هوا

نگه داری از دستگاه در صورت عدم استفاده کردن از آن

اگر به صورت موقت قصد ندارید که از دستگاه تصفیه هوا استفاده کنید، بهتر است برای چنین مواقعی از یک کاور نایلونی جهت پوشاندن دستگاه تصفیه استفاده کنید، به این ترتیب هیچ گونه گرد و خاکی روی آن نخواهد نشست.

مکانی را که دستگاه در آنجا نگهداری می‌شود، کنترل کنید. این مکان باید تمیز خنک و خشک باشد، چون اگر دستگاه در مجاورت گرما یا سرمای شدید قرار بگیرد، خراب می‌شود.

برای پیشگیری از تشکیل شدن رسوب آب مانند دستگاه‌ هایی که به سیستم بخور مجهز هستند پس از هر بار استفاده آب داخل مخزن را به طور کامل تخلیه کنید.

تمیز نگه داشتن بخش بیرونی دستگاه

از دیگر مراقبت‌ های دستگاه‌ های تصفیه هوا تمیز نگه داشتن قسمت‌های بیرونی آن می‌باشد. برای این کار ابتدا دستگاه تصفیه هوا را خاموش کرده و سپس با استفاده از یک پارچه مرطوب با دقت بدنه آن را گردگیری کنید. هیچ نیازی به استفاده از مواد شوینده نیست، چون این مواد موجب آسیب دیدن و ساییده شدن دستگاه خواهد شد. هم چنین برای آنکه رنگ بدنه دچار تغییری نشده و از بین نرود، بهتر است آن را در یک جای خنک و به دور از نور آفتاب نگه داری کنید.

نتیجه‌ گیری

در این مقاله نحوه نگه داری درست از دستگاه‌ های تصفیه هوا را بررسی کردیم. نکته مهم پس از خرید دستگاه تصفیه هوا نحوه استفاده درست و نگهداری از آن می‌ باشد، چون معمولاً انواع دستگاه تصفیه هوای خانگی به طور مداوم در برخی از منازل استفاده می‌ شود، بنابراین اگر نتوانید به طرز صحیح و درستی از آنها استفاده کرده و نگهداری کنید، به مرور دچار خرابی خواهد شد که چند نکته در خصوص نگه داری درست از آن را توضیح دادیم. در سایت لایفا ایر با دیگر نکات جهت نگه داری کردن درست از دستگاه تصفیه هوا آشنا شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up