دستگاه تصفیه هوای همراه
دستگاه تصفیه هوای همراه چیست؟ این نوع دستگاه چه تفاوتهایی نسبت به انواع دیگر دستگاههای تصفیه هوا دارد؟ دستگاه تصفیه هوا به دستگاهی گفته میشود که از آن در منازل، ادارات، کارخانجات، بیمارستانها و غیره جهت حذف هر گونه آلودگی و ناخالصی در هوا استفاده شده و در نهایت هوای کاملا پاک و عاری از هر گونه آلودگی به وجود میآید. دستگاههایی که با نام تصفیه هوا میشناسیم انواع مختلفی دارند که یکی از آنها نیز دستگاه تصفیه هوای سیار است. تفاوت آن با دیگر دستگاههای تصفیه هوا این است که به صورت سیار بوده و قابلیت حمل را دارد، به همین دلیل هنگام جابجایی میتوانید آن را به آسانی با خودتان حمل کنید. در این مقاله دستگاه تصفیه هوای سیار و ویژگی های آن را بررسی می کنیم.
پیشنهاد محصول: دستگاه تصفیه هوای LIFAair مدل 6GCool
آشنایی با دستگاه تصفیه هوای همراه
گفتیم که دستگاه تصفیه هوا انواع مختلفی دارند که از آنها جهت تصفیه کردن هوا استفاده میشود، یعنی با وجود داشتن یک دستگاه تصفیه هوا شما خیال تان کاملاً از بابت آلودگیهای محیطی راحت ست، این دستگاه میتواند هر گونه آلاینده، گرد و خاک، مواد شیمیایی و غیره را از هوای اطراف ما به آسانی جذب کرده و هوای کاملاً سالم و پاکیزه را ایجاد کند، چون ما به دلایل مختلفی از جمله نامناسب بودن بافتهای شهری، افزایش یافتن مصرف سوختهای فسیلی، افزایش یافتن وسایل نقلیه، ازدیاد جمعیت و حتی پیشرفت تکنولوژی شاهد آلودگی بیرویه در محیطهای مختلف شهری هستیم. به همین دلیل است که وجود یک دستگاه تصفیه هوای خوب و کارآمد برای پاک کردن آلودگیهای مختلف ضروری به نظر میرسد. این دستگاهها مختلف هستند و برای مکانهای متفاوتی مانند داخل منازل تولید شدهاند که یکی از آن ها نیز دستگاه تصفیه هوای سیار می باشد. از ویژگیهای مهم این دستگاه قابل سیار و هم بودن آن است، یعنی شما میتوانید در هنگام جابجایی و برای مکانهای متفاوت حتی جهت مواقعی که در حال رانندگی هستید از آن استفاده کنید.
نحوه عملکرد دستگاه تصفیه هوای همراه
دستگاه تصفیه هوای سیار میتواند هوای محیط اطراف را با استفاده از یک فن به داخل خودش بکشد، سپس هوا را از فیلترهای خودش چندین بار عبور دهد، به این ترتیب کلیه آلایندههایی که در هوا وجود دارند به فیلترهای آن جذب شده و هوای کاملاً پاک از داخل آن منتشر خواهد شد. امروزه دستگاههای تصفیه هوا پیشرفت خوبی داشته اند، به طوری که در داخل آنها فیلترهای خوب و پیشرفته مانند فیلتر هپا و فیلتر کربنی به کار رفته است. گاهی اوقات نیز هر دو فیلتر در داخل دستگاه وجود دارند که در این حالت کارایی دستگاه را افزایش میدهد. فیلتر کربن به خودی خود می تواند بسیاری از الاینده های شیمیایی، میکروب ها، باکتری ها و دود و… را به داخل خودش جذب کند، چون قدرت جذب بسیار بالایی دارد. فیلتر هپا نیز می تواند گرد و غبار و ذرات معلق داخل هوا را جذب کند که اندازه های بزرگی در مقایسه با دیگر ذرات دارند. این فیلترها از جنس الیاف هستند و به صورت شبکه های ریز ساخته شدهاند، تنوع آنها بسیار بالا است و به همان نسبت نیز عملکرد متفاوتی دارند، مثلاً برخی از آنها می توانند اشعه ماورای بنفش را از بین ببرند یا برخی دیگر قادر هستند یون های منفی را یونیزه کرده و از بین ببرند. اینکه دستگاه تصفیه هوای شما دارای چه نوع فیلتر باشد، دقیقاً به نوع استفاده شما بستگی دارد که در محیط مورد نظر شما چه نوع آلایندگاه هایی در هوا وجود دارد. به این ترتیب می توانید دستگاه تصفیه هوای سیار را به صورت انتخابی خریداری کنید.
پیشنهاد مطالعه: بهترین دستگاههای تصفیه هوا
انواع دستگاه تصفیه هوا
دستگاههای تصفیه هوا از هر نوعی که باشند دارای دو سیستم متفاوت و جداگانه جهت تصفیه کردن هوا هستند، به این ترتیب مزایا و معایب و عملکردهای متفاوتی با یکدیگر دارند و می توانند آلودگی های مختلفی را حذف کنند. کلیه دستگاه های تصفیه هوا از هر نوعی که باشند در دو گروه زیر جای می گیرند:
سیستم تصفیه هوای غیر فعال
در این نوع از دستگاه های تصفیه هوا معمولاً تمرکز بر این است تا کلیه ذرات معلق با استفاده از فیلتر دستگاه به خوبی جذب شوند، بدون آنکه هیچ گونه ماده خاص و ویژه به محیط اضافه شود. این دستگاه ها دارای سه نوع فیلتر مختلف از جمله فیلتر هپا، فیلتر اولیه و فیلتر جاذبه کربن هستند و برای تصفیه کردن هوا به هیچ گونه ماده جدیدی نیاز ندارند.
سیستم تصفیه هوای فعال
در این سیستم تصفیه کردن هوا معمولاً با تغییر ماهیت آلاینده ها انجام می شود که برای تغییر دادن ماهیت کلیه ذرات و آلاینده ها نیز از ابزارهای خاصی مانند فیلترهای کاتالیستی یا لامپ یو وی استفاده می شود. از مزیت های خوب این نوع از دستگاه های تصفیه هوا این است که به تعویض فیلتر احتیاجی ندارند. البته جهت استفاده کردن از این دستگاه باید احتیاط لازم را داشته باشید، چون دو علت عمده جهت خطرساز بودن آن وجود دارد که این دلایل عبارتند از:
هنگامی که مواد برای تغییر یافتن ماهیت آلایندههای مختلف به محیط مورد نظر اضافه می شوند به این معناست که مولکولهای متفاوت و ناشناختهای وارد محیط خواهند شد که احتمال دارد برخی از آنها برای سلامت انسان ها خطرناک باشند. مورد دیگر این است که برخلاف تصور عموم قطعاً استفاده و نگهداری از این نوع دستگاه تصفیه هوا هزینه هایی را برای شما خواهد داشت، مثلاً شاید لازم باشد لامپ یو وی آن را هر دو سال یک بار تعویض کنید، چون به مرور زمان ضعیف می شود.
نتیجه گیری
در این مقاله دستگاه تصفیه هوایی سیار، نحوه عملکرد و انواع آن را بررسی کردیم. دستگاه های تصفیه هوا متناسب با نوع فیلتر به کار رفته در داخل آنها و مکانی که مورد استفاده قرار می گیرند، به چند دسته تقسیم می شوند که یکی از آنها نیز دستگاه تصفیه هوای سیار است. این وسیله نوعی دستگاه جمع و جور و کوچک است که قابلیت حمل کردن دارد و شما می توانید از آن در مکان های مختلف استفاده کنید. در سایت لایفا ایر بیشتر با دستگاه تصفیه هوای سیار، نحوه عملکرد این نوع از دستگاه ها و ویژگی های یک دستگاه تصفیه هوای سیار آشنا شوید.